Betaalt u momenteel een te hoge premie voor uw garageverzekering?


Zijn de auto`s op uw wagenpark verzekerd tegen gevaren van buitenaf? Is uw wagenpark verzekerd tegen extreem weer? Voor veel wagenparkbeheerders is risicopreventie een basis binnen de algemene garageverzekering. U betaald premie en als u bijvoorbeeld hagelschade heeft ontvangt u een uitkering van de verzekeraar. Dat klinkt goed toch?

Rooskleurige schade-uitkering

Het ontvangen van een uitkering na schade van de verzekerende partij klinkt veelbelovend. Uw wagenpark is bijvoorbeeld verhagelt. U meldt de schade en ontvangt een uitkering van uw verzekeraar. Alleen dit is in de praktijk vaak weerbarstiger. U ontvangt een uitkering, maar u moet ook eigen risico betalen. U ontvangt de schade-uitkering voor bijvoorbeeld hagelschade, maar u bent ook druk met de schade repareren. Uw vermogen loopt vertraging op omdat de handelsvoorraad gerepareerd moet worden. Kortom, neemt u de juiste maatregelen om de risico`s op het wagenpark onder controle te houden?

Een hoge premie na schade melden?

U betaalt jaarlijks trouw uw premie aan de verzekeraar, maar dan ontstaat schade. U ontvangt een uitkering en u laat de schade repareren. Eindelijk kan u weer verder met de handelsvoorraad. Een jaar later krijgt u een melding van de verzekeraar dat uw premie gaat stijgen. En uiteindelijk betaalt u door middel van de nieuwe premie zelf alle hagelschade indirect terug aan de verzekeraar. Kortom, neemt u de juiste maatregelen om de risico`s op het wagenpark onder controle te houden?

Risicopreventie

Betaalt u momenteel een te hoge premie voor uw garageverzekering? In 2023 is dat niet meer noodzakelijk. Er zijn veel manieren om uw premie en eigen risico te verlagen. In sommige gevallen betaalt u zelfs geen eigen risico meer in het geval van schade! Er zijn al enkele verzekeraars die bijvoorbeeld hagelnetten verplicht stellen bij een garageverzekering. U betaalt geen eigen risico en de hagelnetten werken zelfs premie verlagend. In de automotivebranche worden hagelnetten ook wel auto-overkappingen met hagelnet genoemd. Kortom, het is altijd verstandig om te onderzoeken of u niet een te hoge premie betaald en uiteindelijk zelf alle schade betaald. Voorkomen is beter dan genezen!

Jan van den Heuvel over auto-overkapping met hagelnetten bij Van Den Heuvel Automotive in Roosendaal.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!